بازسازی آشپزخانه

از کجا شروع کنیم؟

کابینت های هوشمند، سطوح وسیع کاری، چیدمان منطقی، تجهیزات و ذخیره سازی هوشمند. دراین مقاله به شما کمک می کنیم تا آشپزخانه ای فوق العاده کاربردی طراحی کنید ، آشپزخانه ای که ترکیبی از یک طراحی زیبا و کابردی عالی داشته باشید.برای رسیدن به یک نتیجه عالی و استفاده بیشتر از ویژگی های جدید و کاربردی آشپزخانه خود، برنامه ریزی دقیق بسیار مهم است. با فکر کردن در مورد سبک زندگی همه افراد خانواده ، نیازهای آنها را تعیین کنید.

وسایل و لوازم آشپزخانه:

در هر آشپزخانه مقدار زیادی وسایل مورد نیاز برای نگهداری وجود دارد ، از لوازم کوچک آشپزخانه گرفته تا انواع رومیزی ، ظروف آشپزی ، لوازم برقی ، دکوراسیون و حتی رفت و آمد داخل آشپزخانه را با ایجاد محل های جهت دسترسی بهتر به آنچه مورد نیاز است براورده کنید.

نیازها و سبک زندگی متفاوت خانواده

هنگام تعیین آنچه که از آشپزخانه خود می خواهید ، چندین عامل را باید در نظر بگیرید:
اندازه خانه و نیازهای خاص افراد منزل را جهت فضای کافی برنامه ریزی کنید تا همه بتوانند به راحتی از فضاها استفاده کنند. ویژگیهای منحصر به فرد هر فرد را در نظر بگیرید به عنوان مثال تعداد صندلی های مورد نیاز یا تجهیزات برقی مورد نظر خود در آشپزخانه و حتی تعداد نفراتی که تمایل به آشپزی دارند و …
فعالیتها و شیوه زندگی: شام و نهارهای خانوادگی و دوستانه ، تکالیف ، پرداخت صورتحساب ، آماده سازی غذا، اینها می تواند لحظات پرهیاهویی در برنامه روزانه باشد.

تنظیم بودجه

بودجه نوسازی آشپزخانه شما باید همه مصالح با کیفیت و هزینه نصب همه چیز را پوشش دهد. بودجه شما باید شامل برآوردهای مربوط به هر بخش از پروژه باشد:

  • لوله کشی
  • برق
  • کابینت و میز پیشخوان
  • سینک ظرفشویی و شیر آلات
  • رنگ و نقاشی
  • کفپوش
  • لوازم آشپزخانه
  • روشنایی
  • مبلمان: میز ، صندلی راحتی ، نیمکت و غیره
  • سیستم های ذخیره سازی برای استفاده بیشتر از فضای داخل کابینت
  • دکوراسیون و لوازم جانبی

برخی از کارها نیاز به یک مشاوره تخصصی دارند ، که گاهی اوقات می تواند هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

 

بهینه سازی فضا

برای بهینه سازی فضای آشپزخانه خود ، آن را طوری طراحی کنید که چندین نفر از اعضای خانواده بتوانند همزمان از آشپزخانه استفاده کنند. یعنی ایجاد ایستگاه ها یا مناطق کاری ، و هر منطقه برای یک کار خاص را در نظر گرفته باشید.
بخشی از آشپزخانه جهت آماده سازی غذا شامل یک سطح کار برای تهیه غذا و استفاده از ظروف مختلف می باشد. این منطقه باید نزدیک سینک ظرفشویی جهت شستشوی غذا و نزدیک اجاق گاز باشد. کشوهای چاقو ، ظروف ، کاسه و وسایل کوچک آشپزخانه نیز درهمین منطقه باشد منطقی تر است .
محل قرارگیری ماشین ظرفشویی ، محل نگهداری ظروف و یک کمد برای محصولات تمیز کننده همچنین فضایی برای سطل های زباله و مواد بازیافتی ، در نظر بگیرید.
میزهای اطراف اجاق باید از مواد مقاوم در برابر حرارت مانند کاشی یا سنگ ساخته شده و برای ظروف گرم مناسب باشند. اطمینان حاصل کنید که ظروف و تجهیزات پخت و پز ، ادویه جات ، ترشی جات و چاشنی ها در محل های مناسب و قابل دسترسی آسان قرار بگیرد.

 

ایستگاههای کاری را بر اساس اصل مثلث در نظر بگیرید. این یک مفهوم طراحی آشپزخانه است که به موجب آن هر یک از سه عنصر مهم در آشپزخانه یعنی یخچال ، اجاق گاز و سینک ظرفشویی – همه گوشه ای از مثلث را نشان می دهند. که ترتیب و رعایت محل قرارگیری این سه وسیله اصلی در هر آشپزخانه ای بسیار ضروری می باشد.

روشنایی

با توجه به اینکه امروزه از آشپزخانه ها چند منظوره استفاده میشود، نورپردازی خوب یک ضرورت می باشد. روشنایی عمومی ، با منبع نور طبیعی در طول روز تغییر میکند. هالوژن ها، چراغ های آویزان و چراغ های مجهز به سوئیچ های کم نور کننده همگی ایده آل هستند. محل های کاری باید از نور کافی برخوردار باشد. نور مخفی زیر کابینت میتواند هم زیبایی داشته باشد هم جهت کارهای روزانه نور مناسبی را در اختیار شما قرار میدهد.

پیش بینی نیازهای متغیر

پریزها و کلیدها در نزدیکی زمین نصب شده و برای استفاده کنندگان از ویلچر در دسترس باشد.
حداقل 1.5 متر بین مناطق مختلف آشپزخانه ، مانند میزهای کار ، برای مانور با ویلچر یا راه رفتن باقی بگذارید.
میزهای کوچکتر ، برای افراد کوچکتر یا افرادی که از صندلی چرخدار استفاده می کنند ارگونومیک تر است.
هنگامی که نیازهای خود را مشخص کردید و چیدمان آشپزخانه خود را ترسیم کردید ، یک طرح تهیه کنید تا جانمایی لوله کشی برق ، سینک ظرفشویی ، میزهای پیشخوان ، جزیره ، لوازم ، پنجره ها ، درها و غیره را نشان دهد.

 

انتخاب مواد

از ایده محیطی که می خواهید ایجاد کنید دور نشوید و به سلیقه شخصی خود اعتماد کنید. مهمتر از همه ، کیفیت را در اولویت قرار دهید ؛ آشپزخانه پرکاربردترین بخش خانه است ، هر روز ، از صبح تا آخر شب. یک طرح خوب و سرمایه گذاری مناسب و منطقی جواب خواهد داد.

انواع کابینت آشپزخانه چیست؟

انواع مدل کابینت آشپزخانه معمولاً بر اساس نوع متریالی که کابینت با آن ساخته می شود دسته بندی و نام گذاری می شوند. بر همین اساس قیمت های متریال های مختلف جهت ساخت کابینت و کمد دیواری متفاوت است. اما بطور کلی کابینت ها شامل دو قسمت میشن:
بدنه یا یونیت کابینت:  این قسمت چارچوب کابینت و در حقیقت قسمتی از کابینت هست که در نمای بیرونی دیده نمیشه. در اکثر مواقع از ورق ام دی اف سفید معمولی برای ساخت یونیت استفاده میشه.
⦁ درب کابینت:  نمای بیرونی کابینت هست که دیده میشه. وقتی به عنوان مثال میگیم کابینت هایگلاس است، منظورمون اینه که درب کابینت و قسمتهایی که در نمای بیرونی دیده میشن از ورق هایگلاس ساخته شدن.
پس در این مقاله میخوایم با انواع کابینت که در حقیقت دربهای کابینت محسوب میشن، آشنا بشیم.
انواع کابینت آشپزخانه که در این مقاله میبینین، به ترتیب قیمت عبارتند از:

  •  کابینت ملامینه
  • کابینت ام دی اف
  •  کابینتِ های گلاس
  •  کابینت ممبران
  •  کابینت انزو
  •  کابینت روکش چوب
  •  کابینت چوبی

 

۱-کابینت ملامینه چیست؟

یکی از ارزان ترین انواع کابینت، کابینت ملامینه است. حالا ملامینه یعنی چی؟
ملامینه اصطلاحی است که در برخی مناطق کشور برای ورقی با مغزی نئوپان و روکش ملامینه به کار میره.
البته بکار بردن اصطلاح ملامینه برای این نوع ورق اشتباه است، چون ورق ام دی اف معمولی هم روکش ملامینه داره. اما در هر حال، در بازار وقتی میگن ورق ملامینه یا کمد ملامینه، منظورشون ورقی با مغزی نئوپان و روکش ملامینه است. بطور کلی، نئوپان از براده‌های درشت چوب، چسب و رزین ساخته میشه که تراکم کمتری نسبت به ام دی اف داره. و البته مقاومت خیلی کمتری هم نسبت به رطوبت داره.
در گذشته، خیلی از نئوپان استفاده میشد. اما در حال حاضر با گسترش یافتن انواع ورق های ام دی اف، از نئوپان تنها در مکان‌هایی که خطر نفوذ رطوبت تقریباً صفر باشه استفاده میشه مثل کمدها. درسته که نسبت به سایر کابینت های آشپزخانه ارزونتره اما تفاوتش با کابینت ام دی اف از این نظر خیلی زیاد نیست. به هر حال این یکی از اقتصادی‌ترین کابینت‌هایی است که میشه ساخت، اما خب ریسک آسیب پذیری در برابر رطوبت بالاست.
راستی حواستون باشه، هیچ وقت قیمت کابینت آشپزخانه رو به صورت متری و حدودی برآورد نکنین، یا بهتره بگم بر این اساس تصمیم نگیرید. قیمت بر مبنایِ متر طول فقط و فقط یک قیمت تقریبی است و اصلاً نمیتونه ملاک تصمیم باشه و حتی میتونه گمراه‌تون کنه!! بهترین روش اینه که قیمت تمام شده رو بپرسین.

2- کابینت ام دی اف (MDF) چیست؟
ورق ام دی اف شبیه ملامینه است (ورقی با روکش ملامینه)، اما با مغزی ای متفاوت. مغزی این ورق ها بجای نئوپان از جنس متریالی به نام ام دی اف می باشد که فشردگی بیشتری دارد. پس در بازار منظور از ام دی اف، ورقی با مغزی MDF  و روکش ملامینه است.
بطور کلی، حساسیت ورق ام دی اف در برابر آب نسبت به ملامینه کمتر است اما باز هم به رطوبت حساس است. به همین دلیل کابینت سازها همیشه برای یونیت کابینت در بخش سینک ظرفشویی (یا هر جایی که در معرض آب است)، از متریال پی وی سی (PVC) استفاده میکنند، تا خیالمون از بابت آسیب پذیری ام دی اف در معرض آب راحت باشه.

3- کابینت های گلاس (High Gloss) چیست؟
همونطور که در بالا گفتیم، یونیت های (چهارچوب/اسکلت) این نوع کابینت معمولاً ام دی اف سفید است. اما بخش های قابل رویت آن و درب ها از جنس ورق «های گلاس» ساخته میشه. مغزی این نوع ورق‌ها از ام دی اف خام و روکش‌ اون‌ها از متریال براقی مثل پلکسی گلاس ساخته میشه.
کابینت هایگلاس از نظر ظاهری بسیار براق تر و دارای تنوع طرح زیاد و زیباتر از ام دی اف می باشد. عموماً قیمت
هایگلاس بیشتر از ام دی اف می باشد.

4- کابینت ممبران (وکیوم) چیست؟
و اما کابینت آشپزخانه ممبران که بهش کابینت وکیوم هم میگن، این دیگه چیه؟!
خب راستش داستان این مدل کابینت آشپزخانه و نحوه ساختش و مزایا و معایبی که داره هر کدوم خیلی مفصله! در اینجا خیلی خلاصه و گذرا پیش میریم. همینقدر بگیم که این نوع کابینت یکی از پیچیده‌ترین مراحل ساخت رو بین کابینت های آشپزخانه طی میکنه و البته زیبایی شاخصی هم در پایان کار به آشپزخانه و محیط می بخشه.
یونیت های (چهارچوب/اسکلت) کابینت ممبران نیز عموماً از ام دی اف سفید ساخته می شود. اما بخش های قابل رویت و درب های کابینت از ورق هایی با مغزی ام دی اف که اقدامات خاصی روشون اعمال شده، ساخته میشن.


روش ساخت ورق ممبران به این شکله که، ام دی اف خام رو توسط دستگاه سی ان سی (CNC) حکاکی کرده سپس تحت مکش و خلاء، روکش طرح داری از جنس PVC روی ام دی اف خامِ حکاکی شده چسبانده می شود (البته تنها در یک سمت ورق این کارهای انجام میشه و سمت دیگر یک لایه از جنس پی وی سی سفید است که از ابتدا پشت ام دی اف خام توسط کارخانه چسبانده شده است). این پروسه، اجرای طرح های زیبا و پرکار مانند طرح های کلاسیک را مقدور ساخته است. طبیعتاً قیمت وکیوم بیش از مدل های قبلی است. همونطور که گفتیم، چون روکش پی وی سی بعد از انجام برشکاری ها روی ورق ممبران چسبانده میشه، پس گوشه‌ی طرح های موجود در ممبران منحنی شکل هستن و تیزی ندارن. همین نکته روشی برای تشخیص کابینت ممبران از کابینت چوبی یا ام دی افِ سی ان سی شده است.

5-کابینت انزو چیست؟
کابینت انزو هم دارای مغزی ام دی اف است که طرح مورد نظر روش حکاکی میشه و سپس روکش هایی با جنس های مختلف روی اون قرار میگیره. میبینید فرآیند ساختش چقدر شبیه ممبران هست؟! خب در حقیقت، کابینت انزو یک نوع کابینت ممبران محسوب میشه، البته با تفاوت در طرح و تا حدودی متریال.
مثلاً اولین تفاوت انزو با ممبران اینه که برای انزو از ورق ام دی اف با ضخامت ۲۵ میلیمتر استفاده میشه، در صورتیکه اغلب ورق های ممبران ضخامت حدود ۱۶ میلیمتر رو دارن.
از نظر طرح ظاهری هم، چهار طرف درب کابینت انزو توسط دستگاه برش می‌خوره و در عین حال طراحی ساده تری نسبت به ممبران دارن.
مهمترین موضوعی که در انتخاب کابینت انزو باید بهش توجه کنین اینه که نقش کابینت ساز در کیفیت انزو بسیار زیاده. پس برای پیدا کردن یک کابینت ‌ساز حرفه‌ای که بتونه انزو رو اجرا کنه باید دقت کنین.

 

– کابینت چوبی و روکش چوب چیست؟
رسیدیم به گران‌ترین کابینت آشپزخانه! کابینت چوبی. کابینت چوبی درسته نقریباً گران‌ترین مدل کابینت آشپزخانه است اما زیبایی و روحی که در چوب جریان داره، در هیچ چیزی نیست.
کابینت چوبی دو نوعه:

  • کابینت روکش چوب
  • کابینت تمام چوب

فرق این دو کابینت آشپزخانه در میزان چوبی هست که مصرف میشه. کابینت تمام چوب یعنی در ساختش از چوب خالص استفاده شده و کابینت روکش چوب یعنی مغزی ورق اون کابینت، چوب نیست. بلکه از متریالی مثل ورق ام دی اف استفاده شده اما رویه ی اون ورق با یک لایه نازک چوب پوشیده شده.
در هر دو نوع این کابینت های آشپزخانه، نمای کار چوبِ واقعیه. از اونجا که نما از چوب هست پس باید برای رنگ کردنش هم برنامه‌ریزی بشه. در ایران معمولاً رنگ‌های پلی استر رو انتخاب می‌کنن و در کشورهایی که زیاد چوب بکار میره، خیلی از موارد چوب رو رنگ می‌کنند (مثلا سفید) و دیگه نقوش طبیعی چوبی دیده نمیشه!
لازم به ذکره که مثل بیشتر کابینت ها، معمولاً یونیت (اسکلت) این نوع کابینت نیز از جنس ام دی اف سفید ساده است.

 کابینت روکش چوب
روکش بلوط و ملچ از روکش های پرطرفدار در ساخت کابینت روکش چوب هستن. اما لازمه بدونین که بخش قابل توجهی از هزینه اضافه این نوع کابینت مربوط میشه به اجرای رنگ پلی استر که پس از اتمام ساخت کابینت انجام میشه.

کابینت چوبی (تمام چوب) چیست؟

از گران ترین انوع کابینت، کابینت تمام چوب است. چرا که از چوب خالص برای ساخت اون استفاده میشه که قیمت زیادی دارد. یونیت (اسکلت) کابینت در برخی موارد با متریالی مانند ام دی اف و در برخی موارد از چوب ساخته می شود. کابینت تمام چوب پس از اجرا با رنگ پلی استر یا پلی اورتان پوشش پیدا کرده و از زیباترین انواع کابینت است. کابینت چوبی معمولاً برای آشپزخانه‌های کلاسیک استفاده میشه و در سراسر جهان نمونه‌های زیبایی از اون ساخته شده است.
در بین کابینت های متداول، کابینت چوبی گران‌ترین کابینت برای یک آشپزخانه به حساب میاد. دو علت برای این گران بودن هست:

  1. چوب متریالی گرانیه
  2.  کابینت چوبی نیاز به رنگ (پلی استر یا پلی اورتان) داره.

کفپوش

غذای ریخته شده ، کفش های پاشنه بلند ، اسباب بازی های چرخ دار ، ضربه ، خراش و خط و خش، کف آشپزخانه مطمئناً آزمایش می شود! دلیل بیشتری برای انتخاب یک کفپوش مناسب ، این است که به راحتی بتوان آن را تمیز کرد.
از سطوح بسیار صاف خودداری کنید. به محض ریختن چند قطره آب ، لغزنده و خطرناک می شوند.
کاشی و سرامیک حتی سنگ امتیاز بالاتری دارند. کاشی و سرامیک در رنگها و طرحهای مختلف موجود است و با هر سلیقه ای میتوان بهترین آنها را انتخاب کرد.
لمینیت نیز می تواندگزینه مناسبی برای کسانی باشد که میخواهند احساس گرمی به آشپزخانه بدهند .

انواع سینک ظرفشویی و نکات مهم خرید آن

شاید باورتان نشود، ولی ظرف ‌شستن زمانی‌ که یک سینک ظرفشویی مناسب، استاندارد و مرغوب داشته ‌‌باشید، آن‌قدرها هم خسته‌کننده و بد نیست. حتی باعث می‌شود تا دقایقی که صرف شستن ظرف‌های کثیف می‌کنیم، آسان‌تر و سریع‌تر بگذرد.
اما این‌که چگونه می‌توان برای آشپزخانه‌ یک سینک ظرفشویی مناسب خریداری کرد، سوالی است که پاسخش را اینجا برایتان داده‌ایم:
انواع سینک‌ ظرفشویی؛ بر اساس متریال
تولیدکنندگان سینک های ظرفشویی آشپزخانه را با استفاده از مواد مختلفی از جمله سنگ و فلز، شیشه و … تهیه می‌کنند. در ادامه رایج‌ترین سینک‌‌ های ظرفشویی آشپزخانه را معرفی می‌کنیم.

1- سنیک ظرفشویی استیل ضد زنگ
یکی از پرطرفدارترین انواع سینک‌های ظرفشویی آشپزخانه، سینک‌‌هایی از جنس استیل ضد زنگ است. ضخامت این سینک‌ها متفاوت است و در طرح‌های مختلف تولید می‌شود. انواع ضخیم‌تر این سینک‌ها، نسبت به نوع نازک‌تر مقاوم‌تر و بادوام‌تر است، و هنگام شستشو سر و صدای کمتری ایجاد می‌شود. نیکل و کروم از جمله موادی است، که در تولید این نوع سینک ظرفشویی به‌کار می‌رود.
از مهم‌ترین ویژگی‌های سینک ظرفشویی استیل ضد زنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
⦁ قیمت پایین‌تری نسبت به انواع دیگر سینک ظرفشویی دارد.
⦁ نسبتا با دوام است.
⦁ به راحتی با مواد شوینده تمیز می‌شود.
⦁ باقی‌ماندن لکه‌های آب، تمیزکردن را کمی سخت می‌کند.
⦁ امکان خراش‌خوردگی روی آن وجود دارد.
⦁ هنگام شست‌وشوی ظروف، سروصدای بیشتری نسبت به انواع دیگر سینک‌ها ایجاد می‌شود.

2- سینک ظرفشویی چدنی

در ساخت این سینک‌های ظرفشویی از ماده‌ای بسیار محکم به نام چدن استفاده شده است. از مهم‌ترین ویژگی‌های سینک‌های چدنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  استحکام و دوام بسیار بالایی دارد.
  •  به دلیل جنس سینک، هنگام شست‌وشوی ظروف صدای کمی ایجاد می‌شود.
  •  طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها را می‌توان در ساخت سینک‌های چدنی به‌کار برد.
  •  وزن بالایی دارد.
  •  امکان خراش‌خوردگی روی آن وجود ندارد.
  •  قیمت نسبت بالاتری نسبت به مدل استیل ضد زنگ دارد.

 

3- سینک ظرفشویی کامپوزیتی (گرانیت)

با ترکیب دو ماده گرانیت و کوارتز و برخی مواد دیگر که بر پایه رزین آکریلیک و پلی‌استر است، یک سینک ظرفشویی بسیار مقاوم تولید می‌شود، که به آن سینک ظرفشویی کامپوزیتی می‌گویند. این سینک در طرح‌ها و اشکال مختلفی تولید می‌شود. طرح‌های منحنی ، از نمونه‌های رایج آن است.


از دیگر ویژگی‌های این سینک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بسیار بادوام و محکم است.
  • تنوع رنگ بالایی در این نوع سینک وجود دارد.
  • هیچ لکی روی آن باقی نمی‌ماند.
  •  در برابر خوردگی و خراش بسیار مقاوم است.

5- سینک ظرفشویی سنگی
سنگ ماده‌ دیگری است که در ساخت انواع سینک های ظرفشویی از آن استفاده می‌شود. تولیدکنندگان سینک‌های آشپزخانه از دو نوع سنگ طبیعی و سنگ مصنوعی در ساخت محصولات خود بهره می‌برند که ما در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

سینک ظرفشویی سنگ کورین
نوع دیگری از سینک ظرفشویی آشپزخانه که تولید آن رایج و پرطرفدار است، سینک‌های تولیدشده با سنگ کورین است. درواقع کورین یک سنگ مصنوعی است، و با ترکیب موادی مانند اکرلیک، پلی‌استر، اپوکسی و رنگدانه‌‌ها تولید می‌شود.


از مهم‌ترین ویژگی‌های سینک ظرفشویی کورین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  تنوع رنگی در این نوع سینک بالا است.
  • مقاومت بسیار زیادی در برابر انواع قارچ و باکتری دارد.
  • در برابر انواع لکه و آلودگی بسیار مقاوم است و به راحتی تمیز می‌شود.
  •  مقاومت بسیار بالایی در برابر خراش و خوردگی دارد.
  •  قیمت نسبتا بالایی دارد.

 

سینک ظرفشویی سنگ صابونی
سنگ‌های طبیعی مانند سنگ صابونی در صنعت ساختمان‌سازی کاربرد زیادی دارد. در ساخت سینک ظرفشویی از سنگ صابونی استفاده می‌شود که نتیجه کار تولید محصولاتی بسیار زیبا با طراحی فوق‌العاده و چشم‌گیر است.

 

از مهم‌ترین ویژگی‌های این سینک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می‌توان سینک را با کانتر (پیشخوان)، به صورت یکپارچه ساخت (سینک یک تکه)
  • قابلیت برش به طرح‌های مختلف مانند منحنی و اریب دارد، از این رو لبه‌های سینک تیز و آسیب‌رسان نیست.
  • به خوبی تمیز می‌شود و لکه‌های آب روی آن باقی نمی‌ماند.
  •  وزن سینک به دلیل جنس آن بسیار بالا است.
  • امکان خراشیده ‌شدن و حتی کنده‌شدن در این سینک وجود دارد.
  •  قیمت بالایی دارد.

 

سینک ظرفشویی مرمر

سنگ مرمر، یکی دیگر از سنگ‌های طبیعی است که در تولید انواع سینک های ظرفشویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیبایی خیره‌کننده این سنگ، از مهم‌ترین دلایل کاربرد آن در صنعت ساختمان‌سازی است.

از دیگر ویژگی‌های سینک آشپزخانه مرمر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  ظاهر زیبای سنگ مرمر، دیزاین فوق‌العاده‌ای به آشپزخانه می‌بخشد.
  •  مقاومت و استحکام این سینک بسیار بالا است.
  • به دلیل روشن بودن رنگ سینک، پس از مدتی استفاده کدر می‌شود.
  •  سینک مقاومت بالایی دارد و امکان شکستگی و خوردگی بسیار پایین است.
  •  به دلیل سختی بالای سنگ مرمر، احتمال شکستن ظروف بلوری و چینی وجود دارد.

5- سینک آشپزخانه سرامیکی

در گذشته روشویی‌ها و وان‌های حمام را با سرامیک تولید می‌کردند. اما چند سالی است که تولیدکنندگان سینک های ظرفشویی آشپزخانه هم، انواع سینک های ظرفشویی را با سرامیک می‌سازند.


از مهم‌ترین ویژگی‌های این سینک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روکش‌شده با سفال لعابی برای استحکام بیشتر و تراکم بالاتر چینی است.
  • ظاهری زیبا، درخشنده و بسیار شفاف دارد.
  • قابلیت خوردگی و تراشیدگی دارد.
  • قیمت مناسبی دارد.

6- سینک ظرفشویی شیشه‌ای

جدیدا سازندگان سینک های ظرفشویی آشپزخانه برای پوشش‌دادن سلیقه تمامی مصرف‌کنندگان، هماهنگی هود و گاز شیشه‌ای با سینک ظرفشویی و همچنین طراحی و زیبایی بیشتر آشپزخانه‌ها سینک‌ های ظرفشویی شیشه‌ای را وارد بازار کرده‌اند. این سینک ها تا حدودی مورد توجه علاقه ‌مندان به طراحی مدرن و منحصربه ‌فرد قرار گرفته است.

 

از ویژگی‌های این سینک های ظرفشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در تولید آن از ترکیب استیل ضد زنگ در لایه زیر و شیشه در لایه رویی استفاده شده است.
  • دوام و استحکام بالایی ندارد.
  • احتمال آسیب‌دیدگی و شکستگی صفحه شیشه‌ای بالا است که در این صورت بدون استفاده می‌ماند.
  • در قسمت اتصال استیل و شیشه جرم ایجاد می‌شود.
  • لکه‌های آب و مواد شوینده روی آن باقی می‌ماند.
  • به سختی تمیز می‌شود.

 

7- سینک ظرفشویی مسی
یکی دیگر از انواع سینک‌های ظرفشویی آشپزخانه که زیبایی خیره‌کننده‌ای به فضای آشپزخانه می‌بخشد، سینک ساخته شده از مس است. این سینک‌ها هم به صورت دست‌ساز و هم به صورت ماشینی تولید می‌شود.


از مهم‌ترین ویژگی‌های سینک های ظرفشویی مسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام زیادی دارد.
  • در برابر خوردگی نسبتا مقاوم است.
  • تمیزکردن آن همانند سایر سینک‌ها است.
  • به مرور زمان درخشندگی اولیه را از دست داده و تیره‌تر می‌شود.

انواع سینک ظرفشویی؛ از لحاظ طراحی

سینک ظرفشویی آشپزخانه با درنظر گرفتن متریال تولیدی، در طرح‌ها و سبک‌های مختلف نیز تولید می‌شود. در ادامه به معرفی انواع سینک ظرفشویی آشپزخانه براساس طراحی و سبک می‌پردازیم.

۱- سینک ظرفشویی توکار
یکی از پرطرفدارترین سینک‌های ظرفشویی که توسط تولیدکنندگان این محصولات به بازار عرضه شده است، سینک‌های ظرفشویی توکار است. در این نوع سینک، فاصله‌ای چند سانتی‌متری از لبه سینک تا لبه کانتر یا پیشخوان ایجاد شده و سینک در قسمت داخلی کانتر نصب شده است. درواقع نصاب، سینک ظرفشویی را با گیره‌هایی به قسمت انتهایی کانتر متصل می‌کند.


از مهم‌ترین ویژگی‌های سینک توکار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به دلیل نوع اتصال، لبه یا برآمدگی در سطح کار دیده نمی‌شود.
  • تمیزکردن پیشخوان به دلیل نبود لبه سینک، بسیار آسان است.
  • نصب سینک توکار کمی هزینه‌بر است.
  • معمولا این مدل سینک را به پیشخوان گرانیتی متصل می‌کنند، چرا که باید حتما کانتر ضد آب باشد.

۲- سینک ظرفشویی روکار

نوع دیگری از سینک ظرفشویی آشپزخانه تولید می‌شود، که به دلیل قرارگیری لبه‌ سینک روی صفحه یا پیشخوان روکار نامیده می‌شود. درواقع سینک روی سطح کانتر نصب شده و سازنده سینک، اندازه و قالب آن را به نصاب می‌دهد، تا فضایی خالی برای قرارگیری سینک روی کانتر ایجاد شود. قیمت این مدل سینک ظرفشویی نسبت به سایر مدل‌ها ارزانتر است.


از مهم‌ترین ویژگی‌های سینک ظرفشویی روکار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب و تعویض آن نسبت به مدل توکار آسانتر است.
  • سنگینی سینک روی لبه‌های آن وارد می‌شود.
  • برای جلوگیری از ایجاد درز بین صفحه و سینک، از سیلیکون استفاده می‌شود.
  • تنوع قابل توجهی از سینک آشپزخانه روکار وجود دارد.
  • به دلیل وجود لبه در قسمت مرز سینک و کانتر، شست و شو و تمیزکردن آب اضافی مشکل است.

۳- سینک ظرفشویی آشپزخانه مدل پیشخوان

یکی دیگر از انواع سینک ظرفشویی از لحاظ طراحی، مدل پیشخوان است. در این سینک شما یک طراحی فوق‌العاده و زیبا را شاهد خواهید بود که درواقع این قسمت از آشپزخانه را به مرکز کانونی تبدیل می‌کند. به ‌ویژه اگر آن را زیر پنجره آشپزخانه نصب کنید. در مدل پیشخوان، قسمتی از جلوی سینک ظرفشویی با فاصله چندسانتی‌متری از کانتر بیرون و جلو زده است.


از مهم‌ترین ویژگی‌های این سینک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: عمق سینک بسیار زیاد و مناسب خانواده‌های پرجمعیت است.

  • طراحی و زیبایی فوق‌العاده‌ای به آشپزخانه می‌بخشد.
  • سینک پیش‌خوان به صورت توکار نصب می‌شود و تمیزکردن آن آسان است.

۴- سینک ظرفشویی تک لگنه

یکی دیگر از سینک‌‌های ظرفشویی که بیشتر در آشپزخانه‌های با متراژ کم نصب می‌شود، سینک تک لگنه است. این سینک عمق زیاد و فضای کافی برای شست‌وشوی ظروف بزرگ مانند انواع قابلمه، سینی فر و … را دارد.


از مهم‌ترین ویژگی‌های این سینک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مناسب خانواده های پرجمعیت یا شست‌وشوی حجم زیادی از ظروف است.
  • شست‌وشوی ظروف بزرگ به‌راحتی امکان‌پذیر است.
  • قابلیت چندکاره‌ بودن ندارد.

 

۵- سینک ظرفشویی دو لگنه

یکی دیگر از رایج‌ترین سینک‌های ظرفشویی آشپزخانه که در بیشتر خانه‌ها استفاده می‌شود، سینک‌های دو لگنه است. در این مدل سینک، دو لگن که معمولا عمق و سایز آن‌ها یک اندازه است، وجود دارد. معمولا یکی از آن‌ها برای کف‌مال کردن و دیگری برای آبکشی ظروف استفاده می‌شود.


از مهم‌ترین ویژگی‌های این سینک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شست‌وشوی ظروف در این سینک به دلیل تقسیم‌بندی فضا، آسانتر است.
  • قابلیت استفاده همزمان از سینک برای انجام کارهای مختلف مانند شستشوی ظروف، یا میوه و سبزی به صورت همزمان.
  • لگن‌های سینک نسبت به سینک تک لگنه کوچکتر است.
  • شست‌وشوی ظروف بزرگ مانند قابلمه‌های بزرگ در این سینک مشکل است.

 

۶- سینک ظرفشویی چند لگنه

سینک‌های ظرفشویی چند لگنه نوع دیگری از این محصول است که تولید می‌شود. ساخت و عرضه این مدل سینک نسبت به مدل‌های دیگر به دلیل تقاضای کم مصرف‌کننده، کم‌تر است.


از مهم‌ترین ویژگی‌های سینک چند لگنه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید کم سینک چند لگنه نسبت به سایر سینک های ظرفشویی.
  • کوچک‌ بودن لگن‌ها به دلیل تعدد لگن.
  • چند کاره بودن سینک به دلیل وجود چند لگن.
  • مناسب برای شست‌وشوی ظروف کوچک و نامناسب برای شست‌وشوی ظروف بزرگ
  • مناسب برای آبکشی مواد غذایی مانند ماکارونی، اسپاگتی، لازانیا و شست‌وشوی انواع میوه و سبزی.
  • دیزان و طراحی زیبا و بخشیدن نمایی جالب به فضای آشپزخانه.

 

۷- سینک ظرفشویی صفحه‌دار (صفحه زهکش)

و اما یکی دیگر از سینک‌های ظرفشویی که در بسیاری از خانه‌ها به‌ویژه آپارتمان‌های امروزی آن را مشاهده می‌کنید، سینک ظرفشویی صفحه‌دار است. در این مدل سینک، لگن در یک طرف و صفحه‌‌ای که سوراخ‌دار است یا به اصطلاح زهکشی شده، در طرف دیگر قرار دارد. جالب است بدانید، سینک صفحه‌دار هم به صورت تک لگنه و هم به صورت چند لگنه تولید می‌شود.


از مهم‌ترین ویژگی‌های این سینک ظرفشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مناسب آشپزخانه‌های با متراژ کم است.
  • صفحه محل خوبی برای قراردادن ظروف شسته ‌شده و تخلیه آب آن‌ها است.
  • صحفه سینک دقیقا همسطح با پیشخوان یا کانتر نصب می‌شود. از این رو تمیزکاری آن راحت است.
  • عمق لگن‌های سینک متفاوت است که بسته به نیاز شما انتخاب می‌شود.
  • در صورتی که لگن کوچک باشد، مناسب خانواده‌های پرجمعیت یا پخت‌وپز زیاد نیست.

مدل‌های مختلفی از سینک ظرفشویی آشپزخانه در سراسر جهان تولید و استفاده می‌شود، که ما در این مقاله به رایج‌ترین آن‌ها اشاره کردیم.

تهویه

بوی پخت و پز ، بخار ، رطوبت ؛ همه این خروجی ها از آشپزخانه اشتها آور نیست! آلاینده های مختلف نیز کیفیت هوای خانه کم می کنند و تهویه خوب در هر آشپزخانه ای ضروری است. بنابراین ، هود خود را با دقت انتخاب کنید.

لوله کشی آب و برق

تامین آب در آشپزخانه بسیار مهم است. اطمینان از سالم بودن لوله ها و تعویض لوله های پوسیده بسیار ضرورت دارد . نصب و یا تعویض لوله کشی را در اولویت اصلی خود قرار دهید ، این کار را به یک متخصص واجد شرایط بسپارید ، که کار را سریعتر و مطابق با استانداردهای ایمنی انجام دهد.
در مورد برق هم همینطور است، به یک برقکار ماهر اجازه دهید ، پریزهای برق ،چراغ ها و پریزهای لوازم الکتریکی و غیره را نصب کند ، در این صورت مطمئن خواهید شدکه همه چیز به درستی و مطابق با استانداردهای روز انجام شده است.

 

تزئین آشپزخانه

تزئین آشپزخانه شما فرصتی برای شماست که مهر شخصی خود را روی آن بگذارید و فضایی را که می خواهید ایجاد کنید به آشپزخانه بدهید.